Obaveštenja o sastancima i kongresima        

Godišnji kongres reumatologa

HOTEL IZVOR, ARANĐELOVAC
 13-16.09.2014. GODINE

 

 

Godišnji kongres Udruženja reumatologa Srbije i Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Srbije (UReS/ORS) sa međunarodnim učešćem Aranđelovac 2014,  održaće se u hotelu "Izvor"  u periodu od 13 do 16.09.2014. godine.
 

Lokacija: Luksuzan hotel “Izvor” je kongresno  hotelsko zdanje koje se prostire na preko 32.000 m2. Nalazi se u Aranđelovcu, u Bukovičkoj banji, a od Beograda je udaljen 75km.Ovaj prestižni hotelsko-turistički kompleks će svoje goste očarati skladnom arhitekturom, modernim enterijerom i najvišim nivoom usluge i sadržaja. (http://www.a-hotel-izvor.com).

 

Aranđelovac smešten u srcu Šumadije, u podnožju planine Bukulja, najpoznatiji je po blagotvornosti kisele vode. Naziv mu je dao knjaz srpski Miloš Obrenović.  Aranđelovac je takođe poznat i po velelepnom parku Bukovičke banje sa stalnom postavkom mermernih skulptura, najpoznatijih domaćih i svetskih autora.

 Bukovička banja ove godine obeležava dva veka postojanja. U parku se nalazi hotel „Staro zdanje“- građevina stara preko 150 godina koja potiče iz vremena dinastije Obrenović, hotel “Šumadija”, “Specijalna bolnica” i paviljon knjaza Miloša sa nekoliko izvora mineralne vode.

Teme Kongresa

Reumatoidni artritis i drugi artritisi
Sistemske bolesti vezivnog tkiva
Metaboličke bolesti zglobova i kostiju
Degenerativn
a oboljenja zgobova i kičmenog stuba
Druge reumatske bolesti


Organizacioni odbor Kongresa

Predsednik: Prof. dr Nemanja Damjanov
Generalni sekretar: Ass dr Predrag Ostojic

Sekretar:  dr Nikola Gavrilov,
Teh. sekretar: Gordana Ristanović

Članovi:
Dr Snežana Jovanović
Prim. dr Milijanka Lazarević
Prim. dr Mirjana Lapčević
Prof. dr Igor Mitić
Asist. dr Jovan Nedović
Doc. dr Goran Radunović
Prof. dr Dušan Stefanović
Doc. dr Mirjana Šefik Bukilica
Prof. dr Jelena Vojinović
 

Naučni odbor Kongresa

Predsednik: Dr sci. med. dr Ljudmila Stojanović, naučni savetnik
Sekretar: dr Nikola Gavrilov
Tehnički sekretar: Gordana Ristanović

Članovi:

prof. dr Nemanja Damjanov,
prof. dr Tatjana Ilić,
Prim. dr Milijanka Lazarević
Doc. dr Aleksandra Lučić Tomić
Prof. dr Milan Petronijević,
Prof. dr Marija Radak Perović
Doc. dr Gorana Radunović
Doc. dr Bojana Stamenković
Prof. dr Dušan Stefanović,
Dr sci.med. dr Ljudmila Stojanovic, viši n.sar
Doc. dr Sonja Stojanović
Prof. dr Jelena Vojinović,
Prof. dr Nada Vujasinović Stupar
Doc. dr Mirjana Šefik Buikilica

 

OBAVEŠTENJE

Potvrdu učešća i kratak sadržaj rada poslati,  najkasnije do 15.06.2014 godine, elektronskim putem preko WEB stranice Udruženja reumatologa Srbije (www.ures.org.rs).

Kratak sadržaj rada treba da sadrži originalne podatke i rezultate. Revijski radovi neće biti prihvaćeni za izlaganje i objavljivanje, osim predavanja po pozivu.

Jedan autor može biti prvi autor u najviše dva rada. Radovi koji budu prihvaćeni, a potom izloženi na skupu, biće štampani u časopisu Acta rheumatologica Belgradensia.

Naučni odbor Kongresa zadržava prava da donosi konačnu odluku da li će rad biti izložen usmeno ili kao poster, kao i da neinformativne radove ne prihvati za štampu.

Predavanja po pozivu u pisanom obliku  u celosti (in extenso)  (do 5 strane napisanog prema uputstvu saradnicima za Acta rheum Belgrad) kao i tekst za kliničke radionice (do 3 stranice po učesniku radionice) dostavite elektronskom poštom kao attachment na adresu: naucniodbor@ures.org.rs, ili poštom (štampani primerak, obavezno sa obeleženim CD, DVD) na adresu: UDRUŽENJE REUMATOLOGA SRBIJE, Resavska 69,11000 Beograd, sa naznakom: "Za kongres reumatologa". Rok za slanje predavanja po pozivu i teksta za kliničke radionice  je 01.07.2014. godine.

 Ostale informacije

Informacije: Za učešće u radu Kongresa za one koji ne koriste paket aranžman predviđena je kotizacija u iznosu od 200 eura + PDV u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu naše poslovne banke, Banca Intese na dan uplate.

Kotizacija obuhvata: kongresni materijal, prisustvo stručnim sastancima I izložbenom prostoru, dobijanje sertifikata za prisustvo I društveni program Kongresa.


Kongresni paket obuhvata: Smeštaj na bazi punog pansiona u dvokrevetnoj sobi, kongresni material, prisustvo stručnim sastancima I izložbenom prostoru, dobijanje sertifikata za prisustvo I društveni program Kongresa, PDV je uključen u cenu.

Pored hotela "Izvor" obezbe
đeni su sledeci smeštajni objekti: „Sokol“ apartmani, Vila „ Mila“, Apartmani „Park Srce“ i garni hotel „Kruna“.

Cena kongresnog paketa u svim smeštajnim objektima je ista, a raspored po  smeštajnim objektima određuje redosled uplate.

 

CENA KONGRESNOG PAKETA (po osobi u dvokrevetnoj sobi):

Paket aranžman  sa uključenom kotizacijom

Hotel Učesnici kongresa Predstavnici farmaceutskih firmi
Izvor 390 eur 340 eur
     

 Doplata za jednokrevetnu sobu po danu je 45 eur, doplata za apartman po danu je 60 eur.
 

Pored hotela Izvor obezbeđeni su sledeći smeštajni objekti .Sokol“ apartmani,  Vila „Mila, Apartmani „Park Srce, Garni hotel „Kruna


 

Prevoz: Za učesnike Kongresa biće organizovan prevoz iz Beograda I Niša. Cena povratne karte iz Beograda iznosi 20 eura, iz Niša 30 eura u dinarskoj protiv vrednosti po prodajnom kursu naše poslovne banke, BancaIntese na dan uplate.


Prijavu učešća i rezervaciju hotelskog smeštaja treba izvršiti preko tehničkog organizatora Kongresa, turističke organizacije
"Mondorama" - Niš (www. mondorama.rs;  licenca OTP 290/2010),  na telefon: 018/259-500, 259 501, tel./fax. 018/293-305, e-mail: office@mondorama.rs.

Smeštaj i druge usluge obezbeđuju se  uplatom na žiro račun agencije "Mondorama":  160-192671-86 Banca Intesa.

PONUDA ZA FARMACEUTSKE FIRME

Udruženje reumatologa Srbije nudi Vam mogućnost da predstavite svoje programe i proizvode na sledeći način:          

1. Okrugli sto u trajanju od 45 min
2. Predavanje u trajanju od 20 min
3. Izložbeni prostor   4 m2  (2x2)
4. Izložbeni prostor   6 m2 (3x2 m)
5. Izložbeni prostor   8 m2 (4x2 m)
6. zložbeni prostor   12 m2 (6x2 m)
7. Oglas u Zborniku radova kongresa

 

Farmaceutske firme koje su zainteresovane za neku od mogucnosti da predstave svoje proizvode,  treba da se jave predsedniku Organizacionog odbora Kongresa prof. dr Nemanji Damjanovu (tel. 011/ 36 00 802) u vezi dogovora oko  sponzorisanih simpozijuma i predavanja,  dok za zakup Izložbenog prostora i ev. oglasa u zborniku radova mozete se javiti tehičkom sekretaru Kongresa Gordani Ristanovic (tel. 3600 892) ili tehničkom organizatoru "Mondorami" (018/259-500 i 259-501).   

STRUČNI RAD KONGRESA

Početak stručnog rada predviđen je za subotu,  13.09.2014. godine.

Predavanja po pozivu, usmena saopštenja, klinički časovi i sponzorisani simpozijumi će se održavati u  kongresnoj sali hotela "Izvor".

Vreme izlaganja plenarnih predavanja (po pozivu) je 30 minuta, a originalnih saopštenja do 5 minuta. Vreme za pojedinačne diskusije ograničeno je na 3 minuta. U dva navrata predviđena je i diskusija radova prikazanih na posterima.

Za usmena saopštenja na raspolaganju je  video bim.

Predviđena veličina postera je 80 x 120 cm

U okviru stručnog programa biće organizovana  kliničke radionice u trajanju od po jednog sata sa temama posvećenim  reumatskim bolestima.

Svi učesnici Kongresa dobiće uverenje (sertifikat) o učestovanju u radu Kongresa sa  adekvatnim brojem bodova dodeljenim od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Skupština Udruženja reumatologa Srbije  održaće se u toku rada  Kongresa.

DRUŠTVENI PROGRAM

Svečano otvaranje Kongresa sa koktelom dobrodošlice je u subotu, 13.09.2014. godine uveče. U nedelju 14.09.2014. godine  poslepodne biće organizovan piknik, a u ponedeljak 15.09.2014. godine, posle podne,  izlet. Detaljnije informacije biće naknadno dostupne na ovom sajtu. .Svečana večera za učesnike Kongresa  je u ponedeljak, 16.09.2014. godine.

   
E-Mail sekretarijata Udruženja: ures@ures.org.rs, i sekretarijat@ures.org.rs
 

 PRIJAVA UČEŠĆA

PRIJAVA RADA

 
Za slanje elektronske pošte pritisnite ovde
UDRUŽENJE
REUMATOLOGA
SRBIJE
O nama | Istorijat | Predsedništvo | Kongresi | Statut | Pristupnica | Informacije | Pedijatrijska reumatologija |

Kongres 2007 | Kongres 2008 | Kongres 2009 | Kongres 2010 | Kongres 2011 | Kongres 2012 | Kongres 2013 |
2nd SEE Course

  © 2012 Honte d.o.o. Sva prava zadržana